Šlahané maslo na tehotenské bruško

by 25.9.15 0 komentárov

Šľahané maslo je vlastne krém bez vody a teda by sa nemalo pokaziť tak skoro ako krém v ktorom je použitá voda. Je tuhšie, v porovnaní s krémom a aj mastnejšie. Ja som potrebovala vyrobiť maslo na zväčšujúce sa tehotenské bruško. Požiadavka bola, aby obsahoval aj mangové maslo. Namiešať si maslo by nemala byť zložitá vec. Rozpustia sa oleje a maslá podľa ľubovôle a potom sa šľahajú až pokým nevychladnú a nezväčšia svoj objem.

Treba myslieť však aj na konzistenciu výsledného produktu. Ak by sme sa rozhodli urobiť šľahaný produkt len z tvrdých masiel ako je maslo ilipe, kakaové maslo, alebo bambucké maslo, výsledok bude tiež dosť tuhý. Taktiež, ak by sme miešali mangové maslo len s olivovým olejom, môžme dosiahnuť nie veľmi tuhú konzistenciu.Postup je naslednovný
  1.  Odvážime si maslá 
  2. Ak sme sa rozhodli použiť tvrdé maslá ako je ilipe alebo kakaové maslo, treba ich najskôr roztopiť. Roztápame vo vodnom kúpeli kde voda nevrie silným varom. Roztápať maslá môžme aj v mikrovlnke. A to tak, že odvážené maslo dáme do dostatočne veľkej misky.V malých intervaloch púšťame mikrovlnku. Nepustíme na viac ako 1min. Ak máme veľký kus masla, je dobré ho najskôr rozkrájať
  3. Ak máme mäkkšie maslá šlaháme ich spolu s olejmi a až po vyšlahaní pridáme roztopené tvrdé maslá. Takto nám ochladia roztopené maslá, ktoré majú vyššiu teplotu topenia. 
  4. Dáme do chladničky a priebežne kontrolujeme. Keď maslo začne tuhnúť, vytiahneme šlahač a šlaháme a šlaháme až kým nie je maslo biele.  
  5. Užívame si výsledný produkt. Natierame, maslujeme.

0 komentárov :

Zverejnenie komentára