Šľahané maslo je vlastne krém bez vody a teda by sa nemalo pokaziť tak skoro ako krém v ktorom je použitá voda. Je tuhšie, v porovnaní s krémom a aj mastnejšie. Ja som potrebovala vyrobiť maslo na zväčšujúce sa tehotenské bruško. Požiadavka bola, aby obsahoval aj mangové maslo. Namiešať si maslo by nemala byť zložitá vec. Rozpustia sa oleje a maslá podľa ľubovôle a potom sa šľahajú až pokým nevychladnú a nezväčšia svoj objem.
Treba myslieť však aj na konzistenciu výsledného produktu. Ak by sme sa rozhodli urobiť šľahaný produkt len z tvrdých masiel ako je maslo ilipe, kakaové maslo, alebo bambucké maslo, výsledok bude tiež dosť tuhý. Taktiež, ak by sme miešali mangové maslo len s olivovým olejom, môžme dosiahnuť nie veľmi tuhú konzistenciu.Postup je naslednovný
- Odvážime si maslá
- Ak sme sa rozhodli použiť tvrdé maslá ako je ilipe alebo kakaové maslo, treba ich najskôr roztopiť. Roztápame vo vodnom kúpeli kde voda nevrie silným varom. Roztápať maslá môžme aj v mikrovlnke. A to tak, že odvážené maslo dáme do dostatočne veľkej misky.V malých intervaloch púšťame mikrovlnku. Nepustíme na viac ako 1min. Ak máme veľký kus masla, je dobré ho najskôr rozkrájať
- Ak máme mäkkšie maslá šlaháme ich spolu s olejmi a až po vyšlahaní pridáme roztopené tvrdé maslá. Takto nám ochladia roztopené maslá, ktoré majú vyššiu teplotu topenia.
- Dáme do chladničky a priebežne kontrolujeme. Keď maslo začne tuhnúť, vytiahneme šlahač a šlaháme a šlaháme až kým nie je maslo biele.
- Užívame si výsledný produkt. Natierame, maslujeme.
0 komentárov :
Zverejnenie komentára