August je u mňa mesiacom narodenín. Nie mojich, ale ľudí v mojom okolí. Tak napríklad moja mama má v auguste aj narodky aj meniny. Ako správna crafting girl som musela niečo vyrobiť. Tuhá masážna kocka mi prišla ako ideálna na potešenie z estetického hľadiska aj z hľadiska využitelnoti. Na to aby bola masážna kocka dostatočne tvrdá musí obsahovať tvrdé maslo, ktoré je vysoko odolné teplotným zmenám, ale zároveň by sa mala dať výsledná kocka ľahko topiť po styku s pokožkou.
Do úvahy prichádzali nasledovné maslá:
- avokádové maslo: Mäkké až krémové maslo vyrobené z plodov avokádového stromu. V krémoch môže byť nahradené bambuckým maslom.
- kakaové maslo: pri nerafinovanej verzii má čokoládovú vôňu, pri rafinovanom kakaovom masle už nie je táto vôňa taká výrazná. Má jemne béžovú farbu. Je dostatočne tvrdé a skvele udržiava vlhkosť v pokožke.
- mangové maslo je stredne tvrdé, ani nie príliš tvrdé ani nie príliš roztekavé. Je to niečo medzi tvrdým kakaovým maslom a jemnám bambuckým. Topí sa pri kontakte s pokožkou. Môže byť použité samostatne napríklad pri balzamoch na pery.
- bambucké maslo: Je jemné a krémové, taktiež sa topí pri kontakte s pokožkou a často sa využíva do telových krémov a balzamov. Dá sa jednoducho šľahať a produkty ktoré obsahujú tento druh masla zjemňujú a hýčkajú pokožku.
Výsledné zhodnotenie:
Kocka je dosť mäkká.Tú, čo som si nechala bola tenšia ako ostatné a po pár použitiach sa zlomila, rozišla. Neviem však či by sa nelámali aj vtedy keby boli tvrdšie. Do búdúcna treba dať viac kakaového masla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára